Schrijfpaleis: regisseurs en Vlaamse panelleden bekend!
2014-08-01

Schrijfpaleis: regisseurs en Vlaamse panelleden bekend!

De regisseurs die de sessies van het Schrijfpaleis zullen leiden in Oostende (tijdens FFO) en Utrecht (Nederlands Filmfestival) zijn bekend.

In Oostende zal Hans Herbots (De Behandeling, Verlengd Weekend, Het Goddelijk Monster) één en ander in goede banen leiden. In Utrecht is het de beurt aan Arno Dierickx (Bloedbroeders, Vuurzee, Overspel).

Ook de Vlaamse panelleden zijn bekend: Heidi Hermans (fictie-adviseur VRT), Jean-Claude Van Rykeghem (producent van onder andere Aanrijding in Moscou) en Alain Quateau (docent scenarioschrijven en scenarist) zullen hun expertise ten dienste stellen van de deelnemers.

De Scenaristengilde en Het Schrijfpaleis slaan de handen in elkaar voor een Vlaams-Nederlands tweeluik van het Schrijfpaleis op het Filmfestival Oostende en het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Het Schrijfpaleis biedt de unieke gelegenheid om jouw scenario tot leven te zien komen onder de regie van een befaamde Vlaamse of Nederlandse regisseur. Met bekende acteurs en een panel van experts die je verder helpen met tips en adviezen wordt jouw scenario gepresenteerd aan professionals uit het Nederlandse taalgebied.

In totaal worden 4 Vlaamse en 2 Nederlandse scenario’s voorgedragen (2VL en 1NL in Oostende, en eveneens 2VL en 1 NL in Utrecht).

Zorg dat je scenario ontdekt wordt en stuur het nu in!

Hoe deelnemen? 

Stuur je scenario naar info@scenaristengilde.be. Het hele scenario (indien mogelijk), of zeker een synopsis en een selectie van ongeveer 10 pagina’s die je wil laten lezen. Hou 19 en 26 september alvast vrij voor het geval jouw scenario geselecteerd wordt!

Deadline voor inzenden is zondag 24 augustus.

Waar en wanneer? Vrijdag 19 september op het FFO14 en vrijdag 26 september op het Nederlands Film Festival.

Website by The Island - theisland.be