Libelle TV van start.
2013-08-15

Libelle TV van start.

Vandaag gaat Libelle TV officieel van start.

Vanaf vandaag lanceert Sanoma de nieuwe zender Libelle TV. Sanoma maakte eerder al bekend haar leiderspositie op de Vlaamse magazinemarkt te willen aansterken op andere mediaplatformen. Via de participatie in De Vijver Media en de start van Story FM maakten ze hier reeds werk van. Met een nieuwe digitale zender tracht Sanoma verder in te spelen op zowel het wijzigende medialandschap als het veranderende lees- en kijkgedrag van de Vlamingen. Voor de spot reclameregie werkt Sanoma Media samen met SBS Sales Belgium.

Libelle TV vertrekt vanuit de focus van het weekblad Libelle en biedt een mix aan programma’s, waarvan 70% van eigen maak. De zender richt zich voornamelijk op een vrouwelijk kijkpubliek. Bieke Ilegems wordt de vaste zenderstem.

‘De Eerste Show’ wordt een dagelijkse praatprogramma over actualiteitsonderwerpen met afwisselend Ilse Van Hoecke en Els De Schepper als gastvrouw. Andere programma’s zijn ‘Vrouw met een Missie’, waarin sterke vrouwen in de kijker gezet worden. In ‘Zij Heeft Stijl’ ontmoet styliste Bé Demeyer vrouwen met een bijzondere uitstraling terwijl Elke Van Mello in ‘Finishing Touch’ woondromen van de kijkers helpt te realiseren. Kinderen staan centraal in ‘Flapuit’ en ‘Bakmatch’ is een wedstrijdprogramma waarin drie kandidaten dezelfde bakspecialiteit maken. In ‘Ilse kookt’ zet Ilse D’hooghe elke dag een nieuwe maaltijd op tafel. Ook van 'Tussen Moeders en Dochters', 'Viva Bomma' en een aantal buitenlandse programma’s zijn volledig gericht op de leefwereld van de Libelle-vrouw.

Libelle TV is in heel Vlaanderen te volgen via het digitale basisaanbod van Telenet op kanaal 18.

 

Bezoek hier de website van Libelle TV.

Website by The Island - theisland.be