Derde TV-Middag met Paula Sémer op 31 oktober

Derde TV-Middag met Paula Sémer op 31 oktober

Op 31 oktober heeft de Vlaamse Televisie Academie de eer één van de grondleggers en iconen van de Vlaamse Televisie uit te nodigen.

Paula Sémer was erbij toen het NIR op 31 oktober 1953 de eerste Vlaamse televisie-uitzending startte. Ze bracht de Vlaamse Televisie dus letterlijk op gang. Onze derde gastspreker werd op 6 maart 2010 dan ook door de Vlaamse Televisie Academie met een ster bekroond voor haar rijkgevulde carrière. In maart 2012 kreeg ze ook een eredoctoraat toegewezen van de Universiteit Gent vanwege haar maatschappelijke inzet, haar pionierswerk voor radio en televisie en haar bijdrage tot de popularisering van de wetenschap.

Redenen genoeg dus om er samen met mevrouw Sémer een fijn diamanten jubileum van te maken. Dit doen we op een symbolische locatie, Studio 6 in het Flageygebouw, waar het allemaal begon. Naast een rondleiding in de Studio door Filip De Rycke (chef Nieuws) krijgen wij de kans in intieme groep te luisteren naar Sémers ervaringen en bedenkingen over televisie. Daarbij wil ze het ook graag hebben over het huidige televisielandschap en dit liefst in een gesprek met de huidige generatie televisiemakers. Laat dat nu net exact de missie zijn van de Vlaamse Televisie Academie.

Aarzel dus niet te lang en grijp deze unieke kans aan om in gesprek te gaan met één van de belangrijkste boegbeelden van het Vlaamse televisielandschap!

Het aantal plaatsen is zeer beperkt, schrijf je dus nu in via ons inschrijvingsformulier!


Praktische informatie

  • De prijs van lezing (exclusief en inclusief receptie) bedraagt slechts €5 en €10.
  • Locatie: TV Brussel, Belvédèrestraat 27A, 1050 Elsene.
  • Aanvang: 11u

 

Wens je graag lid worden van de Academie? Registreer je dan hier.

Met de steun van de Vlaamse overheid en samenwerking met iMinds-SMIT (VUB) en Outside Broadcast.

Website by The Island - theisland.be