Infosessies over naburige rechten door Playright

Infosessies over naburige rechten door Playright

PlayRight, het beheersvennootschap voor de naburige rechten, geeft antwoorden op uiteenlopende vragen over naburige rechten tijdens hun infosessies 'On Tour'.

Als je als muzikant, zanger(es), acteur of actrice meewerkt aan opnames, die nadien hun weg naar het publiek vinden door dat ze uitgezonden, gespeeld of verkocht worden dan leveren die opnames voor jou mogelijk naburige rechten op, maar hoe werkt dat juist?

Wat is het verschil tussen auteursrechten en naburige rechten? Voor wie zijn die naburige rechten en voor wie niet? Hoe zit het met live optredens? Hoe kan ik mijn rechten ontvangen?

PlayRight, beheersvennootschap voor de naburige rechten, geeft graag antwoord op deze vragen tijdens zijn infosessies 'On Tour'.

Na het succes van de info-cafés die PlayRight de voorbije twee jaar in Brussel organiseerde en op vraag van velen, gaat PlayRight dit najaar op tournee door België. Op die manier wil PlayRight iedereen die het aanbelangt de kans geven zich te komen informeren en vragen te stellen. De infosessies zijn bovendien gratis. Enkel inschrijven is een must.

Het eerste info-café ging door op maandag 21 oktober 2013 in muziekcentrum “Goedleven” in Gent.

Volgende data:

- HASSELT: dinsdag 12 november 2013 (middag- en avondsessie)
- LUIK: dinsdag 19 november 2013 (avondsessie)
- ANTWERPEN: maandag 25 november 2013 (middag- en avondsessie)
- LEUVEN: dinsdag 3 december (voorlopig enkel middagsessie)

Website by The Island - theisland.be