Lancering Mediacademie audiovisueel
2013-11-29

Lancering Mediacademie audiovisueel

Gisteren lanceerde Minister Ingrid Lieten de audiovisuele afdeling van de Mediacademie.

Op donderdag 28 november werd de audiovisuele afdeling van de Mediacademie gelanceerd. Dit gebeurde door Minister Ingrid Lieten in het Flagey-gebouw, waar het zestig jaar geleden allemaal begon voor de sector. Met een subsidie van 750.000 euro wordt er sterk geïnvesteerd in talentmanagement in de audiovisuele sector. Deze subsidie bedraagt 60% van het totaal budget van de Mediacademie dat door mediarte.be beheerd en uitgewerkt wordt.

De Mediacademie zet een werking op voor elke private organisatie (zenders, productiehuizen, facilitaire bedrijven) die een talentmanagementbeleid wil ontwikkelen en elk individu (werknemers, uitzendkrachten, zelfstandigen) dat wil bijleren. Er worden sectorspecifieke opleidingen georganiseerd, gaande van een HR- tot een producerstraject, en ad hoc-opleidingen die inspelen op de noden van professionals zoals final cut, avid en de transitie inzake cameratechnologie van 2k naar 4k, tot opleidingen die de creativiteit stimuleren.

Werkgevers die investeren in opleidingen krijgen een financiële tussenkomst in de vorm van opleidingspremies. Om de kwaliteit van de interne opleidingen te verhogen, worden er gratis “train-the-trainer”-opleidingen aangeboden. De consulenten van de Mediacademie zullen werkgevers persoonlijk bijstaan bij de zoektocht naar een geschikte opleiding of bij het opstellen van een opleidingsplan en bij het wegwijs raken in de wet- en regelgeving.

Door middel van permanent overleg met alle stakeholders uit de sector (de overheid, de werkgevers, vakbonden, intermediaire organisaties, maar zeker ook de opleidingsverstrekkers) zal de Mediacademie inspelen op de effectieve behoeften en prioriteiten van de sector.

Minister Lieten over dit nieuwe initiatief: Met de Mediacademie voor de geschreven pers werd de eerste bouwsteen gelegd voor een innovatief opleidingsproject voor de gehele sector. De oprichting van deze audiovisuele afdeling past binnen het opzet om tot een volwaardig talentmanagementplatform voor de hele Vlaamse Mediasector te komen. Talenten managen en mensen stimuleren in hun professionele ontwikkeling is niet alleen vanuit sociaal oogpunt noodzakelijk, maar is ook een voorwaarde om te komen tot een duurzaam, kwaliteitsvol medialandschap.

Meer weten? Klik dan hier.

Website by The Island - theisland.be