In de kijker: ARTES, powered by SABAM
2014-01-13

In de kijker: ARTES, powered by SABAM

ARTES is een specifieke afdeling binnen de auteursvereniging SABAM met als doelgroep audiovisuele-, literaire-, theaterauteurs en beeldende kunstenaars.

Vanuit de nood aan een meer gepersonaliseerde aanpak groeide het idee voor een nieuwe entiteit binnen de auteursvereniging SABAM. ARTES biedt beeldende kunstenaars, audiovisuele-, literaire- en theaterauteurs de nodige ondersteuning via een team van specialisten die helemaal thuis zijn in de verschillende sectoren. De medewerkers van ARTES streven continu naar kwaliteit met snelle en juiste afrekeningen, sterke lobbying, een wereldwijd draagvlak dankzij internationale netwerken, een grote affiniteit voor de auteurs, kunst en cultuur en een optimale vertegenwoordiging op politiek niveau.

Om de vinger aan de pols van de audiovisuele-, theater-, literaire- en beeldende kunstensector te houden, heeft ARTES adviescommissies op poten gezet. Hierbij adviseren gereputeerde auteurs, regisseurs, schrijvers, beeldende kunstenaars de organisatie gedurende twee jaar. Zij helpen bij het ontwikkelen en uitbreiden van een beurzenpakket, het organiseren van workshops en seminaries en het toetsen van het beheer van de rechten aan de dagelijkse realiteit van de auteurs.

Bezoek zeker eens de website van ARTES!

Website by The Island - theisland.be