VRT Virtueel: een virtuele tour door de nieuwsstudio?s!
2014-02-27

VRT Virtueel: een virtuele tour door de nieuwsstudio?s!

Vanaf vandaag is het mogelijk de nieuwsstudio?s van de VRT te bezoeken via drie virtuele rondleidingen in high definition.

Met dit initiatief komt de VRT tegemoet aan de vraag van het publiek om de nieuwsstudio’s toegankelijk te maken. De bezoekers kunnen op hun eigen tempo en naar eigen smaak kennismaken met de journaalstudio, de actuastudio en de nieuwsstudio van Radio 1.

Een eerste tour loodst de bezoekers door de studio van het Journaal van 1, 6, 7 en 8 uur (weekend) en het laatavond-Journaal. Tijdens de rondleiding door de actuastudio ontdek je de set van Reyers Laat, Terzake, Panorama en De zevende dag. De derde virtuele tour laat de bezoekers kennismaken met de nieuwsstudio van Radio 1.

Je kan aan de tour beginnen door op het startbeeld te klikken. De studio’s kunnen helemaal bekeken worden door met de cursor te bewegen. In- en uitzoomen doe je door te scrollen. Een pijltje brengt je van de ene studio naar de andere en wijst ook de weg naar de regiekamer van het Journaal. Je kunt de beelden bekijken met of zonder begintunes en in de actuastudio kun je het showlicht aan- en uitknippen.

De link naar de beelden kan gedeeld worden via verschillende sociale media. De virtuele tour werkt op alle toestellen, vast en mobiel.

Begin je rondleiding hier!

Website by The Island - theisland.be