Op 2 april is het jongerenmediadag!
2014-03-24

Op 2 april is het jongerenmediadag!

De tweede editie van de Jongerenmediadag vindt plaats op 2 april 2014 in het Lamot in Mechelen en staat in teken van media maken voor en door jongeren.

Mediaconsumenten zijn vandaag ook mediaproducenten. Heel wat jongeren nemen zelf het heft in handen en maken zelf media. Ze hebben bijvoorbeeld een eigen blog, maken radioreportages, fotograferen er op los, maken muziek en plaatsen content op Facebook. Om hen een duwtje in de rug te geven organiseert Vlaams Minister van Media Ingrid Lieten in samenwerking met CJSM, Mediawijs.be, Villa Crossmedia en verschillende jongereninitiatieven voor de tweede keer de Jongerenmediadag.

Voor de professionelen vindt er in de voormiddag de slotconferentie “Europese verhalen van jongeren en media” van Villa Crossmedia plaats en worden enkele tools aangereikt waarmee jongerenbegeleiders aan de slag kunnen.

De namiddag en avond staat volledig in het teken van de jonge mediamakers zelf. Na enkele how-to filmpjes van professionele mediamakers worden de jongeren uitgedaagd om met verschillende media aan de slag te gaan en er vooral hun eigen ding mee te doen. Zij kunnen deelnemen aan verschillende workshops, experimenteren met media en leren van ervaren mediamakers. Geen zin in een workshop? Heel de namiddag is er heel wat te beleven in de Play Zone in het Lamot. Bovendien is er ook de live uitzending van het programma Planeet De Cock (MNM). Na de workshops kan men genieten van een Comedy show van Bert Gabriëls.

De Jongerenmediadag wordt afgesloten met een afterparty in het Cultuurcentrum in Mechelen met hapje en drankje, free podium, comedy show van Thomas Smit, dj-set, Muzika Agresija en als headliner Buscemi.

Meer weten? Bezoek dan de website van de Jongerenmediadag.

Website by The Island - theisland.be