Verslag
2014-04-05

Verslag "Your Idea Brought to Life"!

Op dinsdag 1 april was de Ancienne Belgique het decor voor "Your Idea Brought to Life". Meer dan 300 aanwezigen beleefden samen waar het iMinds Media Innovatie Centrum (MiX) voor staat.

Het MiX werd op 1 januari 2012 opgericht door de Vlaamse Regering en dit in de schoot van iMinds. Het is een antwoord op het snel veranderende medialandschap en de internationale concurrentie. Het is een expertisecentrum rond media-innovatie dat de ontwikkelingen op het vlak van media-innovatie wereldwijd op de voet volgt. Met de oprichting van het MiX beschikt Vlaanderen over de benodigde financiële middelen en expertise om onderzoek en innovatie in de mediasector te stimuleren.

Door zich op te stellen als centraal aanspreekpunt voor de Vlaamse mediasector kan het MiX een uitgebreid partnernetwerk op de been brengen en echt een verschil maken op het vlak van media-innovatie. Het MiX wil een voedingsbodem creëren voor strategische projecten die de competitiviteit van de Vlaamse mediasector vergroten. Met de oprichting van het MiX wordt het wegvallen van het Programma Innovatieve Media (PIM) van het IWT en VRT-medialab opgevangen.

Op 1 april stelde MiX een aantal innovatieve projecten in de mediasector voor. Demo's, presentaties, een debat over muziek en media volgden elkaar op. Ook werd het veelbelovende project "Media ID"officieel voorgesteld. De avond werd afgesloten met een concert van de Compact Disk Dummies, in combinatie met op maat gehackte applicaties.

Wil je de presentaties nog eens (her)bekijken, ben je op zoek naar foto's van de avond, ... ? Surf dan naar deze website!

 

Bron: Iminds

Website by The Island - theisland.be