Eén stelt najaar voor.
2014-08-12

Eén stelt najaar voor.

Vandaag maakte Eén zijn plannen voor het nieuwe televisieseizoen bekend. De sterkhouders van Eén blijven daarin een cruciale rol spelen, al zullen die vertrouwde programma’s dit najaar ook vernieuwen of verrassend uit de hoek komen met specials. En natuurlijk heeft Eén voor het najaar ook heel wat nieuwe titels in petto.

Sinds enkele weken heeft Olivier Goris de fakkel overgenomen van Jean Philip De Tender als netmanager van Eén. Vooraleer Goris meer vertelde over het najaar van Eén, gaf hij het woord aan zijn voorganger. De Tender, nu manager Televisie bij de openbare omroep, blikt terug op het afgelopen seizoen:

Als we terugkijken naar afgelopen televisieseizoen, van september tot en met mei, zien we dat Eén een goed seizoen achter de rug heeft. Het marktaandeel over 24 uur bleef stabiel met 30,1 procent tegenover 30,0 procent vorig seizoen, en in primetime noteerden we een lichte groei. Eigen kweek veroverde de harten van de kijker met Franks aandoenlijke steenkolenengels en THUIS beleefde het meest bekeken en meest besproken seizoen in zijn geschiedenis. In Vlaamse velden deed jong en oud stilstaan bij de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog en op verkiezingsdag stemde Vlaanderen massaal af op Eén om zich te informeren. Ook het 7 uur-journaal kon afgelopen seizoen alweer op veel belangstelling en een hoge waardering rekenen.

Olivier Goris ging enkele maanden geleden met veel goesting in op de vraag of hij netmanager van Eén wilde worden, een taak die hij zelf “een van de mooiste jobs in de Vlaamse mediawereld” noemt. Hij bouwt dit najaar voort op wat zijn voorganger heeft gerealiseerd, al wil hij in de toekomst ook eigen accenten leggen:

We hebben heel wat fijne nieuwe titels klaarstaan voor het najaar en dat is vooral de verdienste van mijn voorganger. Het deed me bovendien plezier om vast te stellen dat hij erover gewaakt heeft dat ook de vaste waarden scherp blijven. Zo zit Blokken bij zijn twintigste verjaardag in het nieuw, pakt Iedereen beroemd uit met een groot aantal nieuwe rubrieken en verwelkomt Café Corsari voortaan elke week een vaste stamgast en elke dag een wekelijks terugkerende gast. Verder zullen de vaste waarden ook geregeld verrassen met specials, zoals de speciale verjaardagsweek van Blokken in de week van 1 september. Het is een oefening die ik vanaf 2015 nog meer zou willen doortrekken, zodat Eén nog meer kan verrassen en ook op lange termijn voor alle Vlamingen relevant blijft.

Eén verrast dit najaar met nieuwe titels in verschillende genres. Er komen ook heel wat nieuwe seizoenen aan van programma’s die gesmaakt werden door de kijker. Een volledig overzicht vind je hier!

Website by The Island - theisland.be