In de kijker: de Unie van Regisseurs
2014-05-20

In de kijker: de Unie van Regisseurs

Morgen is het tijd voor onze eerste TV-Avond, een panelgesprek met een aantal regisseurs. Hiervoor werken wij onder andere samen met de Unie van Regisseurs.

In samenwerking met onder andere de Unie van Regisseurs nodigen wij op 21 mei een aantal regisseurs uit. Joël Vanhoebrouck (Eigen Kweek, Vermist, Dubbelleven), Hendrik Moonen (Zuidflank, Code 37), Nathalie Basteyns (Clan, Jes) en Lars Goeyvaerts (Thuis, De Ridder) zullen het met onze moderator, Steven De Foer (De Standaard), hebben over hun beroep.

Maar wat is de Unie van Regisseurs juist?

De Unie van Regisseurs is de professionele belangenvereniging voor regisseurs van film, televisie, documentaire en animatie in Vlaanderen en Brussel. Deze vzw werd opgericht om te beantwoorden aan de noodzaak van een professionele en efficiënte ondersteuning van het beroep en om de continuïteit in de behartiging van de belangen van de regisseurs te garanderen.

De stichtende leden Michael Roskam, Hans Herbots, Hans Van Nuffel, Vanja d’Alcantara, Stijn Coninx, Jan Verheyen, Frank Van Passel en Geoffrey Enthoven worden sinds oktober 2012 bijgetreden door meer dan vijftig actieve regisseurs.

Je kan de Unie ook volgen via Facebook!

De TV-Avonden komen tot stand met de steun van de Vlaamse Overheid, iMinds-SMIT-VUB, Outside Broadcast, de Unie van Regisseurs en de Scenaristengilde. Inschrijven kan nog steeds hier!

Website by The Island - theisland.be