In de kijker: Track25!
2014-05-09

In de kijker: Track25!

Op maandag 5 mei werd in Studio 6 van Videohouse het project Track25 gelanceerd.

Track25 is een samenwerking tussen de stad Vilvoorde, stad Mechelen, Oh! Ondernemershuis, Voka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde, Flanders Smart Hub, Voka – Kamer van Koophandel Mechelen en Thomas More hogeschool. Via een samenwerking tussen lokale overheden, het bedrijfsleven en kennis- en onderwijsinstellingen wil Track25 de regio Mechelen-Vilvoorde als Vlaamse cross media regio op de kaart zetten en ondernemerschap en innovatie in cross media sectoren aantrekken en versterken. Dit gebeurt door ruimte, werkplekken en een ondernemingsvriendelijk klimaat te creëren, kennis en resources te delen en door bedrijven, overheden en kennis- en onderwijsinstellingen met elkaar in contact te brengen via netwerkactiviteiten, opleidingen en een digitaal platform.

In de regio Mechelen–Vilvoorde zijn heel wat belangrijke mediaspelers (audiovisueel, radio, print, web, mobile) gevestigd. Zo huisvest Vilvoorde vandaag onder meer Medialaan, Ring TV, Kanaal Z, Videohouse, het productiehuis Woestijnvis en het weekblad HUMO. In Mechelen vinden we dan weer de vestigingen van bedrijven zoals onder andere Telenet, Sanoma Media, Wolters Kluwer, Endemol België, Plantyn en Sultan Sushi.

De naam van het project verwijst naar Spoorlijn 25, de eerste publieke spoorlijn op het Europese vasteland die Vilvoorde met Mechelen verbindt en een tijdperk van economische industrialisatie en bloei in de regio inleidde. Track25 staat nu symbool voor een nieuwe vorm van industrialisatie en innovatie in de regio, namelijk die van de cross media industrieën op de as Vilvoorde-Mechelen.

Maandag werd het project en het digitale platform officieel gelanceerd. Neem zeker eens een kijkje op de website van Track25. Dit platform bundelt onder andere crossmedianieuws, activiteiten, de troeven van de regio, zoekertjes, vacatures en zal de komende maanden verder uitgebreid worden.

Daarnaast kan je het project ook via Twitter en Facebook op de voet volgen!

Website by The Island - theisland.be