Nieuwe lezingenreeks Vlaamse Televisie Academie!
2014-05-05

Nieuwe lezingenreeks Vlaamse Televisie Academie!

Als vervolg op de TV-Middagen in 2013 organiseert de Vlaamse Televisie Academie in mei en juni opnieuw een aantal lezingen.

Op onze TV-Avonden zullen panels van opeenvolgend regisseurs, scenaristen en reportagemakers in gesprek gaan over hun vak.

In samenwerking met de Unie van Regisseurs nodigen wij op 21 mei een aantal regisseurs uit. Joël Vanhoebrouck (Eigen Kweek, Vermist, Dubbelleven), Hendrik Moonen (Zuidflank, Code 37), Nathalie Basteyns (Clan, Jes) en Lars Goeyvaerts (Thuis, De Ridder) zullen het met onze moderator, Steven De Foer (De Standaard), hebben over hun beroep.

Op 28 mei nodigen we, samen met de Scenaristengilde, een groep scenaristen uit. Malin Sarah Gozin (Connie & Clyde, Clan), Philippe De Schepper (Vermist, Eigen Kweek, Dubbelleven), Ed Vanderweyden (Deadline 25/5, In Vlaamse Velden, Zuidflank, Deadline 14/10) en Bram Renders (Jes, W817, oprichter Scenaristengilde) komen vertellen over hun vak. Het gesprek wordt geleid door Jan Temmerman (De Morgen).

Op 11 juni is het de beurt aan de reportagemakers. Jeroen Wils (De Kroongetuigen, chef nieuws VTM 2004-2011), Eric Goens (Kroost, Onze Dochter heet Delphine), Els Roovers (De Recherche, De Rechtbank, God en klein Pierke) en Peter Boeckx (The Sky is the Limit, De Bende Haemers) komen langs. Jan Van Rompaey zal het debat leiden.

Voor slechts 10 euro kan je ervaren televisiemakers aan het woord horen en er ook zelf in dialoog mee gaan.

Snel inschrijven is dan ook de boodschap!

We starten om 18u. Na het panelgesprek en de vragen vanuit het publiek volgt nog een kleine receptie.

Adres: Aula iMinds-SMIT-VUB: Pleinlaan 9, 1050 Elsene (eerste verdieping). Gratis parkeerplaats op de VUB-campus.

De TV-Avonden komen tot stand met de steun van de Vlaamse Overheid, iMinds-SMIT-VUB, Outside Broadcast, de Unie van Regisseurs en de Scenaristengilde.

 
Daarnaast organiseren organiseren het Rits, iMinds-SMIT-VUB en de Vlaamse Televisie Academie op 23 mei een gastlezing die kadert in het vak mediabeleid en -structuren van de Communicatiewetenschappen. Ernest Bujok (Directeur AV - Concentra Media) en Helen Perquy (o.a. Warner Bros, Koeken Troef!, Caviar) zullen het hebben over hun ervaringen met de audiovisuele sector.

Rits (Dansaertstraat 70, 1000 Brussel, 11-13u).

Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Daarom vragen we je om jouw komst te registreren!