Open call scenario's voor Het Schrijfpaleis!
2014-06-24

Open call scenario's voor Het Schrijfpaleis!

De Scenaristengilde en Het Schrijfpaleis slaan de handen in elkaar voor een Vlaams-Nederlands tweeluik van Het Schrijfpaleis op FFO14 en het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Via deze samenwerking krijgen scenarioschrijvers de unieke kans om hun werk tot leven te zien komen onder regie van een befaamde Vlaamse of Nederlandse regisseur. Met bekende acteurs en een panel van experts die je verder helpen met tips en adviezen wordt je scenario gepresenteerd aan professionals uit het Nederlandse taalgebied. In totaal worden 4 Vlaamse en 2 Nederlandse scenario’s voorgedragen.

Hoe deelnemen?

Deadline voor inzenden is zondag 24 augustus.

Stuur het hele scenario (indien mogelijk), of zeker een synopsis en een selectie van ongeveer 10 pagina’s die je wil laten lezen naar info@scenaristengilde.be. Hou 19 en 26 september alvast vrij voor het geval jouw scenario geselecteerd wordt.

Waar en Wanneer?

19 september op het FFO14

26 september op het Film Festival Utrecht

Reactie Jan Pepermans (scenarist, deelnemer Schrijfpaleis 27 september 2013): 

Professionele acteurs die onder begeleiding van een gedegen regisseur aan de slag gaan met je tekst: een fijne en leerrijke ervaring. Fijn om je dialogen tot leven te zien komen buiten je eenzame schrijversnest. Leerrijk om aan den lijve te ondervinden of de scènes overeind blijven zonder decor, kostumering, rekwisieten of audiovisuele hocus pocus.

Publiek

Je kan het Schrijfpaleis ook bijwonen als publiek. Tickets zullen binnenkort verkrijgbaar zijn via de website van het FFO2014 en het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Website by The Island - theisland.be