Stievie-applicatie beschikbaar vanaf 6 december 2013
2013-11-26

Stievie-applicatie beschikbaar vanaf 6 december 2013

Met Stievie zal het mogelijk zijn tien Vlaamse zenders, live of uitgesteld tot een week terug, te bekijken op je smartphone of tablet.

Ongeveer negen maanden geleden deden de drie grote Vlaamse omroepen (VMMa, SBS en VRT) een oproep om een nieuwe manier van televisiekijken te testen. Maar liefst 70.000 kandidaten reageerden, 10.000 testers werden geselecteerd. Na een evaluatie van hun ervaringen richtte VMMa de dochteronderneming Stievie NV op. De applicatie werd geoptimaliseerd en is nu klaar voor lancering.

Vanaf 6 december 2013 zal Stievie, of ook swipe tv, beschikbaar zijn voor 9,99 euro per maand. De premium service wordt ondersteund door de drie grote Vlaamse omroepen. Je kan op je tablet of smartphone tien Vlaamse zenders (één, VTM, VIER, Canvas, 2BE, VIJF, Vitaya, JIM, Ketnet/OP12 en VTMKZOOM) live of uitgesteld tot een week terug bekijken. Internationale programma’s waar de zenders de nodige rechten voor hebben, zullen ook beschikbaar zijn. Verder kan je ook pauzeren, door- of terugspoelen en fragmenten selecteren. Met één gebruiksaccount kan Stievie geïnstalleerd worden op vier toestellen. Je kan wel slechts op één toestel tegelijk kijken. Er wordt daarenboven volop ingezet op sociale interactie. Screenshots en commentaren zullen via sociale media gedeeld kunnen worden.

Voor film biedt Stievie een startover-functie. Dit wil zeggen dat je de film van in het begin kan herbekijken, zolang die op antenne bezig is. Minder recent buitenlands materiaal of andere programma’s waarvoor de zenders (nog) niet over de nodige rechten beschikken, staan in de programmagids duidelijk aangegeven in het grijs. Deze kan je niet aanklikken.

Peter Bossaert, CEO van VMMa en tevens bestuurder van Stievie NV over Stievie: Het tv-landschap en het tv-gedrag is enorm veranderd. Men wil op eigen ritme tv kijken, op de plaats waar en wanneer men wil, het gaat echt over een nieuwe manier van kijken. TV-content is nog nooit zo populair geweest als vandaag. Op het vlak van innovatie kunnen wij dan ook een belangrijke rol spelen.

Praktisch

Stievie is beschikbaar op iOS en Android. Het abonnement kan maandelijks opgezegd worden. Stievie werkt zowel via WIFI als 3G/4G, zodat de applicatie ook buitenshuis en onderweg beschikbaar is. Voor een optimale gebruikservaring is een stabiele internetverbinding echter wel aangeraden. Heb je Stievie op je iPhone of iPad, dan kan je via Airplay en Chromecast (of via een kabeltje van je mobiel toestel naar je televisie) ook genieten van Stievie op je televisietoestel. Bij Android kan dit voorlopig enkel met een aangepast kabeltje

Je kan Stievie twee weken gratis uitproberen. Inschrijven of abonneren voor een gratis proefabonnement kan via deze link.

Website by The Island - theisland.be