TV-Middag met Erik Van Looy

TV-Middag met Erik Van Looy

Erik Van Looy heeft het op 21 november over zijn visie op- en ervaringen met televisie.

Het is verleidelijk om Erik Van Looy te vereenzelvigen met zijn zeer gesmaakte rol als quizmaster in De Slimste Mens ter Wereld. Hij leidt deze quiz al sinds 2002 en nam er tussendoor ook nog De Pappenheimers bij, zodat hij de ultieme vragensteller lijkt. Op straat wordt hij zelfs als Slimste Mens aangesproken. Misschien geeft hij die indruk wel. Hij kent zijn vak dan ook door en door en dat komt niet zozeer doordat hij al zoveel vragen heeft mogen stellen, maar omdat hij de televisie zo goed kent aan de andere kant van de lens.

Nee, we hebben het nu niet over Loft, De Zaak Alzheimer, Shades of Ad Fundum. We hebben het over televisieregie. We vergeten vaak dat Van Looy al meer dan twintig jaar televisieprogramma’s regisseert. Hij stond in voor de regie van onder meer Rigoletto, Moviola, Première, Ziggurat en hij had een stevige hand in programma’s zoals De Mol samen met Frank Van Mechelen en Michel Vanhove. In dit programma voerden ze een uiterst filmische regie zodat het soms meer cinema dan televisie leek.

Diezelfde vaardigheden mocht Van Looy opnieuw uit de kast halen voor het filmen van de items in onder andere Via Oudenhoven en Mannen op de rand van de zenuwinzinking.

Erik Van Looy zal het op 21 november met ons hebben over zijn visie op- en ervaringen met televisie. Hij staat klaar om al jullie vragen te beantwoorden. Dit wordt ongetwijfeld een mooie afsluiter van onze eerste lezingenreeks!

Op onze receptie kan er nadien nog uitgebreid nagekeuveld worden.

Praktische informatie

  • De prijs van lezing (exclusief en inclusief receptie) bedraagt slechts €5 en €10.
  • De plaatsen zijn beperkt. Wij raden u daarom aan om op voorhand in te schrijven via ons inschrijvingsformulier
  • Locatie: Aula iMinds-VUB: Pleinlaan 9, 1050 Elsene (eerste verdieping)
  • Er is gratis parkeerplaats voorzien op de VUB-campus.
  • Aanvang: 12u (geschatte duur: twee uur)

 

Wens je graag lid worden van de Academie? Registreer je dan hier.

Met de steun van de Vlaamse overheid en samenwerking met iMinds-SMIT (VUB) en Outside Broadcast.

Website by The Island - theisland.be