Succesvolle zevende editie Nacht!
2014-03-16

Succesvolle zevende editie Nacht!

Zaterdagavond vond in Hasselt de zevende editie van de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren plaats. Het werd opnieuw een uiterst fijne avond!

Philippe Geubels mocht het startschot geven van de show. Daarna namen Kobe Ilsen, Francesca Vanthielen en Evy Gruyaert de presentatie over. Wij geven jou hier graag een overzicht van de winnaars!  

De eerste ster van de avond werd uitgereikt voor het beste humor- en comedyprogramma en ging naar “Safety First” (VTM). Matteo Simoni, één van de vier hoofdacteurs uit dat programma, kreeg de ster voor beste acteur. Zijn vrouwelijk tegenhanger werd dit jaar Sien Eggers. Zij veroverde het beeldje al voor de derde keer (2010 en 2012).

“Eigen Kweek” (Eén) kreeg de prijs voor beste dramareeks. Het beste entertainmentprogramma werd “The Voice van Vlaanderen” (VTM) en de prijs voor het beste reportage- en documentaireprogramma ging naar “De Rechtbank” (VIER). “Dagelijkse kost” (Eén) werd voor het vierde jaar op rij bekroond als beste lifestyleprogramma.

Tom Waes (Eén) mocht voor de derde keer een ster in ontvangst nemen. In 2013 kreeg hij voor “Tomstesteron” al het beeldje voor het beste realityprogramma en ook dit jaar kreeg hij deze prijs, nu voor “Reizen Waes”. Daarnaast verkoos het publiek Waes ook tot populairste televisiepersoonlijkheid. Het was ook het publiek dat “Thuis” (Eén) bekroonde als populairste televisieprogramma.

De meest besproken ster werd die van beste informatieprogramma. De ploeg van “De ideale wereld” mocht hier de prijs ontvangen uit handen van minister van Media Ingrid Lieten. Otto-Jan Ham werd eerder op de avond door de Vlaamse Televisie Academie al verkozen tot rijzende ster. Kathleen Cools kreeg dan weer het beeldje voor beste presentatrice. Beste presentator was Koen Wauters.

De carrièrester ging naar Jan Van Rompaey. Hij kreeg deze uit handen van onze voorzitter, Luc Appermont.

Website by The Island - theisland.be