Krijg Carte Blanche gisteren eerste keer live op Youtube
2013-09-27

Krijg Carte Blanche gisteren eerste keer live op Youtube

Krijg Carte Blanche, het jongerenproject van de VRT, zal dit najaar elke donderdag ook live te volgen zijn via een eigen Youtubekanaal.

De VRT startte enkele maanden geleden het initiatief 'Krijg carte blanche' met als doel jong talent de kans te geven televisie volledig heruit te vinden. 

Er werd op zoek gegaan naar jeugdige televisiemakers zonder ervaring in de televisiewereld. Samen met acht ervaren mediamakers gooien ze alle tv-regels overboord en gebruiken ze nieuwe technologieën om zo totaal nieuwe vormen van televisie te bedenken.

Uit de meer dan 800 inschrijvingen werden zes finalisten geselecteerd: Bert De Clercq, Thomas Verbruggen, Samir Korbi, Kevser Marasligil, Mourad Baaiz en Barbara Dzikanowice. Zij ontwikkelen, samen met hun coaches Sofie Engelen en Dieter Coppens en Carte Blanche-meter Sihame El Kaouakibi, een nieuw interactief en participatief jongerenaanbod.

De uitzendingen van Carte Blanche zullen naast OP12 ook elke donderdagavond live gestreamd worden via het YouTube-kanaal van het jongerenproject. Het is daarmee het eerste programma van de openbare omroep dat simultaan via de bekende videosite bekeken kan worden.

Bezoek hier de website en volg al het nieuws over Krijg Carte Blanche ook op Facebook en Twitter.

Website by The Island - theisland.be