De TV-Middagen van de Vlaamse Televisie Academie

De TV-Middagen van de Vlaamse Televisie Academie

Volgende week donderdag vindt de laatste TV-Middag in onze eerste lezingenreeks plaats.

De Vlaamse Televisie Academie treedt in de maanden oktober en november naar buiten met een reeks TV-Middagen. Op deze bijeenkomsten worden iconen van de Vlaamse televisie uitgenodigd om over hun leven en werk te komen spreken of een specifiek aspect van het televisievak te belichten. Na de lezingen is er de mogelijkheid voor het publiek om vragen te stellen en na te keuvelen op een receptie.

Ondertussen mochten we al genieten van het gesprek tussen Jo De Poorter en Luc Appermont over televisietalent. Jan Van Rompaey had het op 17 oktober aan de hand van heel wat persoonlijke anekdotes dan weer over de evolutie van het medium televisie. Op 31 oktober ging Paula Sémer met ons de legendarische Studio 6 in. Deze symbolische locatie maakte van deze gebeurtenis een feestelijke bijeenkomst! Op 7 november ging Mike Verdrengh in gesprek met onze voorzitter Luc Appermont over de opstart van de eerste commerciële zender in Vlaanderen. Op 14 november mocht de Academie samen met een twintigtal ingeschrevenen de VMMa-gebouwen bezoeken.

Wegens omstandigheden zal onze TV-Middag met Paul Jambers en Luk Alloo (18 november) en de TV-Middag met Lynn Wesenbeek (28 november) verplaatst worden naar een latere datum.

Voor onze laatste TV-Middag zijn er wel nog enkele plaatsen beschikbaar.

Op 21 november zal Erik Van Looy het met ons hebben over zijn visie op- en ervaringen met televisie. Hij staat klaar om al jullie vragen te beantwoorden. Dit wordt ongetwijfeld een mooie afsluiter van onze eerste lezingenreeks!

De Academie streeft naar laagdrempeligheid en toegankelijkheid voor haar lezingen. Voor slechts 5 euro bieden we jou dan ook de unieke kans deze iconen van de Vlaamse televisie te horen spreken en er ook zelf mee in dialoog te gaan. Om dit mogelijk te maken, houden we het bezoekersaantal bewust klein. Snel inschrijven is dus de boodschap!

Dit kan via ons inschrijfformulier of via lize@devlaamsetelevisieacademie.be

 

Praktisch

Locatie
Aula iMinds-VUB: Pleinlaan 9, 1050 Elsene (eerste verdieping)
Gratis parkeerplaats wordt voorzien op de VUB-campus.

Aanvangsuur
12u (geschatte duur: twee uur)

 

Wil je graag lid worden van de Academie? Registreer je dan hier.

 

Met de steun van de Vlaamse overheid en in samenwerking met iMinds-SMIT (VUB) en Outside Broadcast.

Website by The Island - theisland.be