Doc Hothouse (10-12 oktober, Gent)

Doc Hothouse (10-12 oktober, Gent)

iDROPS organiseert, in samenwerking met MEDIA Desk en andere partners, in oktober het vierde luik van WebDox.

WebDox is een cyclus over interactieve webdocumentaires die bestond uit een conferentie, een creatief en een tech lab en nu eindigt met een ontwikkelingslab: Doc Hothouse. Dit lab werd op 30 september reeds voorafgegaan door een mini-lab, Mini Doc Hothouse.

Doc Hothouse is een driedaags ontwikkelingslab waarin je je idee voor een interactieve webdocumentaire kan uitbouwen tot een technisch sterk concept, ondersteund door een strak businessmodel en distributiestrategie. Dit gebeurt onder andere door brainstormsessies, zowel individueel als in groep, en one-on-ones. Mentoren van dienst zijn Mark Atkin (producent & hoofd van Crossover) en Vannessa Wiegand (grafisch designer). Hoogtepunt van Doc Hothouse is een pitchingssessie waarbij de teams hun projecten aan elkaar en aan de mentoren voorstellen.

Tijdens het lab zal ook een vertegenwoordiger van het Fonds Pascal Decroos aanwezig zijn. Deze organisatie stimuleert kwaliteitsvolle journalistiek in Vlaanderen en Europa. Tijdens het lab kan je jouw documentaireproject presenteren en advies inwinnen over hoe je kans maakt op een werkbeurs.

Doc Hothouse vindt plaats van 10 tot 12 oktober in Gent, tijdens het Filmfestival. Registeren kan door een e-mail te sturen naar info@IDROPS.be, met daarin je motivatie om deel te nemen, een korte biografie en een beknopte beschrijving van je idee of project (in het Engels).

Je vindt verdere informatie ook op de website van iDrops.

Website by The Island - theisland.be