Vierde TV-Middag: Mike Verdrengh en Luc Appermont

Vierde TV-Middag: Mike Verdrengh en Luc Appermont

Ondertussen zijn we al toe aan onze vierde TV-Middag. Op 7 november gaat onze voorzitter, Luc Appermont, in gesprek met Mike Verdrengh.

Als kind stond hij als ‘voordrachtkunstenaartje’ in de jaren ‘50 op de BRT-televisieset in het programma Ontdek de Ster. Bewonderend zal de jongen van tien naar die nieuwe magische televisiemachine gekeken hebben en naar illustere televisiemonumenten zoals acteur Jef Burm, orkestleider Francis Bay en presentator Toni Corsari. Zou daar de liefde voor televisie ontstaan zijn?

Eigenlijk wilde Verdrengh theateracteur worden. Hij studeerde in 1967 dan ook af aan de Studio Herman Teirlinck. Maar ondertussen maakte hij sinds 1965 al programma’s voor de BRT-radio.

In 1968 debuteerde hij als presentator in het zondagmiddagprogramma Binnen en Buiten. Elk week drie uur live in de legendarische Studio 6 op het Flageyplein met als regisseur de al even legendarische Jef Cassiers. Verdrengh maakte en presenteerde muziekprogramma’s zoals Tele Top Tien, Shhbam en Hotel Americain. Ook spelprogramma’s zoals Het Rad der Fortuin, Dubbel Dobbel en Spel zonder Grenzen gaf hij een gezicht. En of hij dan eens geen talkshow wou proberen? Met Mike in Zee en later Mike tout court.

Zijn loopbaan onderging een ingrijpende verandering toen hij in 1988 samen met zijn producer/kompaan Guido Depraetere de eerste commerciële zender in Vlaanderen vorm zou geven. Maar zelfs als programmadirecteur bleef hij het presentatiewerk niet schuwen met Zondagmatinee, Het Gouden Oog en De Vraag van 1.000.000.

Verdrengh stopte in 1996 als manager en ging terug naar die liefde van hem, het acteren. In 1970 mocht hij al rondhuppelen in de tv-serie Keromar. Nu kwam het serieuzere werk eraan in allerlei langspeelfilms en tv-series.

 

Op 7 november gaat de voorzitter van onze Academie, Luc Appermont, in gesprek met Mike Verdrengh over zijn carrière en de opstart van de eerste commerciële zender in Vlaanderen, nu 25 jaar geleden.

Na afloop is er zoals steeds een vragenronde voor het publiek voorzien. Op onze receptie kan er nadien nog uitgebreid nagekeuveld worden.

Praktische informatie

  • De prijs van lezing (exclusief en inclusief receptie) bedraagt slechts €5 en €10.
  • De plaatsen zijn beperkt. Wij raden u daarom aan om op voorhand in te schrijven via ons inschrijvingsformulier
  • Locatie: Aula iMinds-VUB: Pleinlaan 9, 1050 Elsene (eerste verdieping)
  • Er is gratis parkeerplaats voorzien op de VUB-campus.
  • Aanvang: 12u (geschatte duur: twee uur)

 

Wens je graag lid worden van de Academie? Registreer je dan hier.

Met de steun van de Vlaamse overheid en samenwerking met iMinds-SMIT (VUB) en Outside Broadcast.

Website by The Island - theisland.be