Op 1 februari bestaat VTM 25 jaar!
2014-01-31

Op 1 februari bestaat VTM 25 jaar!

Op 1 februari 1989 om 19u maakte televisiekijkend Vlaanderen voor het eerst kennis met VTM.

Op 1 februari 2014 is het exact 25 jaar geleden dat VTM opstartte. De eerste televisie-avond begon met een groot openingsgala, gevolgd door het VTM-Nieuws en de Amerikaanse serie Hunter.

Feest vraagt om taart. Deze namiddag werden de VTM-medewerkers reeds getrakteerd. Maar ook de kijkers mogen meevieren. Francesca Vanthielen, Stef Wauters, Jill Peeters, Mathias Coppens, Dina Tersago, Nathalie Meskens, Kürt Rogiers, Evi Hanssen en Rani De Coninck maakten daarom een Ronde van Vlaanderen. Ze deelden bij verrassing VTM-verjaardagstaarten uit. De verrassende reacties worden op vrijdag 31 januari en tijdens het weekend van 1 februari tussen de programma’s door uitgezonden.

Ook de nieuwsredactie pikt in op de 25ste verjaardag en brengt de komende dagen in het VTM NIEUWS een reportage, studiogesprek of interview. Eén van de stichters van de zender, Mike Verdrengh, was vanmiddag al te gast voor een gesprek over de start van VTM, de evolutie binnen het televisielandschap en zijn kijk op de toekomst. Tijdens het weekend zijn onder meer reportagemakers Luk Alloo en Paul Jambers, en de presentatoren Francesca Vanthielen en Koen Wauters aan zet.

Website by The Island - theisland.be