Doe mee aan de Make-a-thon van VRT Onderzoek & Innovatie!
2014-04-11

Doe mee aan de Make-a-thon van VRT Onderzoek & Innovatie!

Op zaterdag 26 en zondag 27 april organiseert VRT Onderzoek & Innovatie Make-a-thon in het Fablab in Leuven.

Vorig jaar werd het Ketnet Bakske met de hoofdprijs beloond. Nu is het aan jou om jouw kans te wagen!

Hoe wil jij radio, televisie en internet binnenkort gebruiken? Bedenk een concept dat dartelt van vernieuwing en demonstreer het in een videofilmpje, moodboard, simulatie of mimespel. Het mag iets uit papier, plastic of digitale bits en bytes zijn, er mogen zelfs knoppen, toeters en bellen op staan. Kortweg, geef jouw unieke idee over de mediabeleving van morgen vorm op de manier die jou het best ligt.

Er wordt gezorgd voor een rijkelijk gevuld medialab, waar je aan de slag kan met alles gaande van camera’s, laserprinters, arduino-achtigen tot 3D-printers, green key schermen en prikborden (punaises inbegrepen). Ook exclusief video- en audiomateriaal en wat decorstukken van de VRT zullen ter beschikking staan.

Of je nog studeert, pas werkt of al een ancien bent, of je in team of alleen komt, dat speelt geen rol. Iedereen die zin heeft in een weekend met een futuristisch tintje wordt met open armen (en schandelijk lekkere catering) ontvangen. Deelname is gratis, inclusief ontbijt, lunch en avondeten en je maakt kans om leuke prijzen te winnen.

De jury bestaat dit jaar uit Studio Brussel-presentator Sam De Bruyn, ALASKA TV-stichter Stijn Peeters (o.a. Magazinski) en internetkunstenaar Wim Vanhenden (No Computer). Samen met Dieter Boen, manager van VRT Onderzoek & Innovatie, kiezen ze een top drie die wordt beloond met een Make-a-thon-diploma en een aanzienlijke, materiële beloning.

Waar en wanneer?

Zaterdag 26 en zondag 27 april in het Fablab in Leuven (Celestijnenlaan 300). De tweedaagse start zaterdagochtend om 10u en eindigt zondagavond om 21u.

Wie?

Schrijf je in als team (maximum 5 deelnemers) of individueel.

Wie zonder teamleden komt, geen nood, op vrijdag 25 april organiseren we in Leuven al een eerste ontmoetingsmoment voor alle deelnemers tussen pot en pint, waar je iedereen kan leren kennen en je ideale match kan vinden.

Geraak je ‘s avonds moeilijk thuis, dan kan er voor een overnachting gezorgd worden. Er is een beperkt aantal slaapplaatsen beschikbaar. Mailen hiervoor kan via info@innovatie.vrt.be.

Inschrijven

Het aantal deelnemers is beperkt. Schrijf je dus snel in via deze link!

Alle informatie is ook te vinden op de website van VRT Onderzoek & Innovatie!

Website by The Island - theisland.be